terug Bossen

In het Hondsruggebied vind je bossen in alle soorten en maten: indrukwekkende oude bossen met hoge eiken en beuken, prachtige strubbenbossen aan de rand van de heide en vergeten bosjes langs de es waar nooit iemand komt.
Sommige bossen lijken spontaan op de heide te zijn gegroeid. Er zijn oude productiebossen waar geen eind aan lijkt te komen. En schitterende jonge bossen die barsten van het leven. We sturen u dan ook heel graag het bos in op de Hondsrug …


We sturen u op de Hondsrug het bos in…

Wandelen, gemeente Tynaarloo-MidlarenTijdens deze expeditie maakt u kennis met de grote verscheidenheid aan bossen die het Hondsruggebied rijk is. Elk bos heeft zijn eigen geschiedenis en die verhalen vertellen we u graag tijdens deze expeditie.

 

Het Expeditiegidsje Bossen gaat u naar twaalf bijzondere plekken brengen. We noemen ze hotspots. Bij de meeste hotspots kunt u met behulp van het gidsje een wandeling maken om de plek goed te leren kennen. Het gidsje koopt u onder andere bij Buitencentrum Boomkroonpad en via info@geoparkdehondsrug.nl

Lees het hele verhaal

Expeditiepoort Buitencentrum Boomkroonpad

Expeditiepoort Boomkroonpad

Begin uw expeditie in de Expeditiepoort bij Buitencentrum Boomkroonpad in de Staatsbossen van Borger. Een mooie start van de expeditie voor de kinderen is het Indianenpad van Groene Veder. Onderweg komen ze van alles te weten over bomen en bossen. Combineer deze activiteit met een bezoek aan het Boomkroonpad.

Bezoekadres: Steenhopenweg 4, 9533 PN Drouwen

‎Klik hier voor meer informatie.