terug IJstijden

U bevindt zich nu in de  Expeditie IJstijden. Hier kunt  u ontdekken wat de enorme ijsmassa's, het water, de kou en de wind duizenden  jaren geleden in deze streek teweeg hebben gebracht. U komt op plekken waar de gevolgen van de ijstijden tot op de dag van vandaag zichtbaar gebleven zijn: glinsterend zand, vuursteentjes in het leem, de stenen van het hunebed en al die andere keien en keitjes. U ziet het werk van de ijstijden in hoge zandduinen, kronkelende beekjes en in de glooiingen van de Hondsrug die een horizon lang is.


Het verhaal van de ijstijden.

Tijdens deze expeditie vertellen we het unieke verhaal van het Hondsruggebied. Vier ruggen trekken kilometerslange rechte lijnen door het Drentse landschap. Hier leest u het verhaal hoe ijs en smeltwater de Hondsrug vormden. Hoe poolwinden het gebied in een ijskoude woestijn veranderden. Hoe later het veen tegen de Hondsrug omhoog groeide.

imageVan deze expeditie is een leuke gids verschenen, die u via info@geoparkdehondsrug.nl kunt bestellen.

Lees het hele verhaal

Expeditiepoort Hunebedcentrum

Begin uw expeditie naar de ijstijden in het Hunebedcentrum in Borger. U vindt er een speciale Geopark-expositie over ijstijden en prehistorie. De expositie is toegankelijk tijdens de openingsuren van het Hunebedcentrum. Wie een kaartje voor het Hunebedcentrum koopt, kan de Geopark-expositie over ijstijden en prehistorie gratis bezoeken.

Expeditiepoort Hunebedcentrum

Bezoekadres: Bronnegerstraat 12, 9531 TG Borger

website