terug Sporen van strijd

Tijdens deze expeditie vertellen wij het verhaal van oorlogen, van belegeringen, van plunderingen en van onderdrukking. Langs de gehele Hondsrug hebben die hun sporen getrokken.


Het verhaal van strijd

Coevorden was dé toegangspoort tot heel Noord-Nederland. Strategisch gelegen tussen (veen)moerassen was het een plaats waar ontelbare malen strijd om is geleverd. Was Coevorden gepasseerd dan lag de route naar Groningen open voor legers, die plunderend door Drenthe trokken. Schansen werden gelegd om passages over het veen te controleren. Sporen van Strijd, expeditiepoort
In de Tweede Wereldoorlog speelde de Hondsrug opnieuw een belangrijke rol. Bij de Duitse inval in 1940 en bij de bevrijding in 1945 toen was het een van de routes waarlangs de bezetter werd verdreven.

In  de expeditiegids Sporen van strijd leest u er  alles over!

Deze gids kunt u bestellen via info@geoparkdehondsrug.nl

image

Lees het hele verhaal

Expeditiepoort Stedelijk Museum Coevorden.

De mooiste plek om met het verhaal over oorlogen en belegeringen te beginnen is het Stedelijk Museum Coevorden in Het Arsenaal van Coevorden.  De geschiedenis van Coevorden en van de expeditie sporen van strijd worden verteld in voorwerpen, afbeeldingen, verhalen en een levende plattegrond van de vesting.

Bezoekadres: Haven 4, 7741 JV Coevorden

website